Inspanningstest met ademgasanalyse

Optimaal voorbereiden op een halve marathon of triathlon?
 Of beginnen met bewegen en sporten om fit te worden en te blijven?
Een inspanningstest met ademgasanalyse is niet meer alleen weggelegd voor topsporters maar bij Oudfitt.nl in Duiven ook beschikbaar voor recreatieve sporters of jongeren of ouderen die op verantwoorde wijze willen gaan bewegen. 

Een inspanningstest van Oudfitt.nl is er dus voor iedereen, ook voor mensen die herstellen van een ziekte, revalideren of voor mensen met een chronische aandoening die willen gaan sporten en willen weten hoe belastbaar ze zijn. Kortom: voor iedereen die een professioneel en kwalitatief goed advies en plan op maat wil voor zijn of haar sport, tegen een tarief dat beduidend lager is dan de reguliere tarieven.

 
Een inspanningstest bij Oudfitt.nl is de juiste eerste stap voor een efficiƫnte en effectieve trainingsaanpak.

Alle apparatuur bij Oudfitt.nl wordt op contractbasis door bevoegde specialisten volgens de geldende voorschriften geijkt en gecontroleerd. Oudfitt.nl staat daarmee garant voor verantwoorde en juiste meetwaarden.

WAT MEET DE INSPANNINGSTEST MET ADEMGASANALYSE?

Met de test wordt gemeten hoeveel CO2 en O2 er in jouw uitgeademde lucht zit. Naast het meten van de ademgassen wordt ook de hartslag, ademhaling en fietsweerstand gemeten. Dit geeft inzicht in de volgende punten:
 
- Maximale zuurstofopname (VO2max) 
- Hartslagzones d.m.v. exacte meting van de hightech meting (en niet door een algemene formule...)
- Metabolisme (ideale verbrandingszone voor bv. afvallen of duurtraining) 
- Wattage zones voor trainen met powermeter voor fietsers
- Trainingszones voor (hard)lopers of sportieve wandelaars (Vierdaagse van Nijmegen!)
- Algemeen gezondheidsprofiel


De inspanningstest wordt afgenomen in de veilige omgeving van het testlab van Oudfitt.nl en wordt afgenomen als fietstest. 

Oudfitt.nl beschikt over een aparte en afsluitbare moderne kleed- en doucheruimte waar gratis gebruik gemaakt kan worden van badhanddoeken en toiletartikelen zoals shampoo en bodysoap.