HRV Lifestyle analyse

Firstbeat’s unieke HRV Lifestyle analyse geeft waardevolle inzichten in de relatie tussen uw lifestyle en uw vitaliteit. De feedback helpt u om uw doelen te behalen en uw vitaliteit te verbeteren omdat het actieprogramma een positieve impact heeft op uw werk, ontspanning en leven.

Manage Stress:
Zie hoe bepaalde gebeurtenissen je lichaam energie vragen of doen herstellen, en hoe je met stress omgaat

Optimaliseer Inspanningen:
Bepaal of je actief genoeg bent en of je het maximale uit je oefeningen haalt

Verbeter Herstel:
Ontdek of je voldoende herstelt en hoe je de slaapkwaliteit verbetert

Lifestyle Analyse met de HRV meting


Veel gezondheidsklachten zijn terug te voeren op een verkeerde balans tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning van het lichaam. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van deze onbalans, zeker als men niet merkt dat op fysiologisch of psychologisch vlak het lichaam per dag teveel energie verbruikt en niet goed herstelt tijdens de slaap.

Het immuunsysteem en het neuro-hormonale systeem zijn de belangrijkste regelsystemen van de mens. Het neuro-hormonale systeem bestaat uit een netwerk van hormoonklieren samen met het autonome zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel heet ‘autonoom’ omdat het onafhankelijk van onze wil functioneert. Dat zou de gedachte kunnen oproepen dat we dat systeem dus niet kunnen beïnvloeden. Niets is minder waar. We beïnvloeden het constant, alleen niet (alleen) door gedachten maar door gedrag.


Heart Rate Variability
Al heel lang is in de wetenschap bekend dat je de toestand van het autonome zenuwstelsel, en daarmee van één van de belangrijkste regelsystemen, kunt berekenen aan de hand van een ECG (Elektrocardiogram). HRV staat voor Heart Rate Variability (variatie in de hartslag intervallen). Op deze manier kan van minuut tot minuut bepaald worden of iemand in de actieve stand staat (werken, sporten, etc.) dan wel in de rust stand (slapen, eten, ontspannen). En in een meerdaagse meting kun je zien hoe het met de balans is gesteld.
 
Met deze meting waarbij u de meter 3 dagen bij u draagt bieden we een complete Lifestyle Analyse. Het unieke van dit systeem is dat de gebruiker zonder dat men zich dit bewust is, wordt gemeten onder normale omstandigheden in alle aspecten van het dagelijkse leven.


Lifestyle Analyse met de HRV meting zorgen voor een zeer gedetailleerde kijk op uw leven: werk, vrije tijd en slaap. Uit de beoordeling blijkt gepersonaliseerde informatie over het effect van leefstijlfactoren op de gezondheid en coping. Zo worden verschillende stressfactoren, toereikendheid van herstel, kwaliteit van uw slaap en de gezondheid en fitheid effecten van uw fysieke activiteit bepaald. 

Zo zien we in de rapportage:

 • Leefstijlfactoren die uw gezondheid en het welzijn bevorderen of belemmeren.
 • Invloed van fysieke belastingen tijdens het werk en sport.
 • Vroege identificatie van uw leefstijl-risicofactoren.
 • Erkenning van stressfactoren en herstel
 • Evaluatie van de effectiviteit van herstelmethoden
 • Evaluatie en begeleiding van de effecten van de verandering van lifestyle
 • Demonstratie van de effecten op de gezondheid door fysieke activiteit uit het dagelijkse leven
 • Controle van de invloed van dagelijkse fysieke activiteit op gewichtsbeheersing


De analyse kan de vroege signalen van stress en werkdruk herkennen voordat er een serieuze uitputting of burn-out plaats vindt. Vanuit deze analyse kan een persoonsgericht stappenplan ontwikkelt worden om u te ondersteunen.


Een beoordeling omvat:

 • 3-daagse HRV meting met de Bodyguard (HRV meter)
 • Persoonlijke rapporten en feedback op basis van de meting
 • Aanbevelingen / actiepunten en follow-up


In de evaluatie krijgt u aanbevelingen voor het beheer van uw welzijn, in het bijzonder op het gebied van stress management en fysieke activiteit.  Bij de beoordeling wordt gekeken naar zowel werkdagen en vrije dagen om te zien hoe de verschillende leefstijlfactoren uw welzijn en gezondheid beïnvloeden.