Over de Coach

Coach

Gerard Pijnenburg is de Vitaalcoach van Oudfitt.nl, gevestigd in het Gezondheidscentrum aan de Spoorallee 26 in Duiven.

Verpleegkundige

Gerard heeft een lange staat van dienst binnen de gezondheidszorg. Als verpleegkundige was hij werkzaam in het ziekenhuis, op de ambulance en de afgelopen 18 jaar als verpleegkundig centralist op de meldkamer ambulancezorg. Parallel aan zijn baan binnen de gezondheidszorg heeft Gerard diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van sport, voeding en ademhaling en heeft sinds 2008 zijn eigen bedrijf in deeltijd en vanaf 2018 fulltime.

Personal trainer
Behalve Vitaalcoach en looptrainer is hij ook runningtherapeut en personal trainer.

Prestatiegericht, recreatief en/of 50+
Met zijn kennis en ervaring en de geavanceerde meetapparatuur waarover Oudfitt.nl beschikt is Gerard in staat om de prestatiegerichte of recreatieve sporter, maar ook de jongere of oudere die in beweging wil komen, doelgericht te coachen.

Gerard zet zich als Vitaalcoach ook graag in voor ouderen: "Vanuit mijn baan als verpleegkundige, gecombineerd met mijn levenservaring en kennis en kunde als coach, wil ik 'een gids' zijn voor ouderen die vitaal willen blijven door een zo gezond mogelijke leefstijl. Ondanks fysieke of mentale beperkingen die er misschien zijn...".

Meten is weten
Gerard: "Het gaat niet om de getalletjes zelf, maar een zogenaamde nulmeting is wel een belangrijk fundament om op een gezonde en verantwoorde manier het pad naar jouw persoonlijke doel uit te zetten. Veel recreatieve sporters 'doen-maar-wat' waardoor ze de lat veel te hoog leggen en daardoor vroegtijdig overtraind of zelfs met chronische blessures afhaken. Een kleine investering in een geavanceerde meting en goede coaching verdient zichzelf in meervoud terug met energie, gezondheid en plezier in bewegen en sporten". Oudfitt.nl heeft hightech meetapparatuur in huis om diverse geavanceerde metingen te doen.
Lees hier meer over metingen

Medisch Centrum Duiven

Vanuit het duurzaam gebouwde en moderne Gezondheidscentrum 't Reinhart, is Gerard Pijnenburg per 1 mei 2019 gestart met Oudfitt.nl: Vitaalcoaching waarbij lifestyle, sport, voeding en ademhalingstechniek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Luxe ontvangst 
Wie de praktijk van Oudfitt.nl bezoekt kan rekenen op een hartelijke ontvangst met een kop koffie of thee. De praktijk heeft de beschikking over een aparte toiletgroep, kleedruimte en een doucheruimte waar de badhanddoeken klaar liggen: die hoeft u zelf niet mee te nemen.

 
Hightech
Oudfitt.nl beschikt over geavanceerde hightech apparatuur met uitgebreide meetwaarden waardoor resultaten na het analyseren toegepast kunnen worden in een uitgebalanceerd en verantwoord sport- en beweegprogramma voor de sporter.

Binnen & buiten
In de spreekkamer van Oudfitt.nl in centrum 't Reinhart worden de intake, het afnemen van testen en het opstellen van de bewegings- en trainingsschema’s gedaan. Daar vindt ook instructie,  evaluatie en advies plaats. Het bewegen en sporten gaat 'natuurlijk' buiten gebeuren.

Samenwerking
Een groot pluspunt voor Oudfitt.nl is de vestiging in het Gezondheidscentrum. Gerard: "Ik heb er nauwelijks over na hoeven denken toen bekend werd dat er nog een ruimte beschikbaar was in het centrum en ik voel mij er ook erg welkom. Als Vitaalcoach heb ik te maken met zowel fysieke- als mentale aspecten van mijn cliënten en wat is er dan mooier dan dat er korte lijntjes kunnen zijn met andere professionals binnen het centrum als dat nodig is? Ik zeg altijd: 'schoenmaker-blijf-bij-je-leest'! Immers, ik ben kundig op het gebied van metingen, bewegen, trainen, schema's, lifestyle en weet wel wat af van COPD, het diabeet zijn, een burn-out of obesitas maar ik ben geen huisarts, diëtist, fysiotherapeut, podotherapeut of psycholoog. Als het nodig is, en natuurlijk expliciet in overleg en met toestemming van mijn cliënt, kan er gebruik gemaakt worden van de expertise van deze professionals binnen het centrum".

Trailrunning
De laatste jaren houdt hij zich ook met trailrunning bezig. Daarbij wordt voornamelijk op onverharde 'singels en tracks' gelopen: 'Heerlijk genieten van de natuur om je heen terwijl je bezig bent met je lijf. Snelheid en tijd zijn ondergeschikt aan het grote genieten'...
Trailrunning gaat ook één van de programma-onderdelen worden van Oudfitt.nl

Passie: Sport en KiKa

Gerard Pijnenburg heeft al sinds jaar-en-dag een passie voor duursport en heeft al vele hele- en halve marathons gelopen. Zelfs een 100 kilometer ultra-wedstrijd (NK Winschoten) waarvan hijzelf zegt "Gekkenwerk, niet doen".

'Gek' of: 'Te gek'?
Maar ondertussen is hij zich wel aan het voorbereiden op de ultra-marathon des Sables in april 2020: in zes dagen 254 kilometer door de Sahara in Marokko: overdag 45 gr C., 's nachts tegen het vriespunt. Je moet zelf je eten, kleding en alles wat je verder nodig hebt meenemen. Alleen voor tenten en water wordt door de organisatie gezorgd. Is dat geen gekkenwerk dan? "Eh, ja, maar dat doe ik voor de Stichting Kinderen met Kanker, KiKa. In 2011 heb ik voor KiKa de marathon van NY gelopen en destijds in mijn eentje ruim 17.000 euro opgehaald. Mijn motivatie om in het seizoen 2019/2020 drie zware uitdagingen voor kinderen met kanker aan te gaan is, net als in 2011, dat ik het doel van harte ondersteun. Als verpleegkundige met ervaring in zowel ziekenhuis, ambulance alsook op de meldkamer ambulancezorg ben ik in allerlei vormen kinderen met kanker tegen gekomen."

Welke uitdagingen gaat hij aan:
1. MARATHON ATHENE (Griekenland) 10-11-2019: 42.2 km. Route: van Marathon naar Athene, de moeder der marathons.
2. MARATHON DES SABLES (Marokko) april 2020: Ultra marathon van 255 km. in zes opeenvolgende dagen door de Sahara.
3. IRONMAN 70.3 VICHY (Frankrijk) 22-08-2019: 1,9 km. zwemmen, 90 km. wielrennen, 20,1 km. hardlopen.

Over kinderen met kanker
GP: "Kinderen moeten alle kansen krijgen om kankervrij op te groeien. Het geeft mij een goed gevoel om dit geweldige doel in Nederland te ondersteunen, ook omdat ik uit eigen onderzoek en ervaring weet dat de donaties optimaal aan kinderen met kanker besteed worden en er geen eurocent verspild wordt!"